Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Koncert petrovaradinske klape u niškoj župnoj crkvi

Koncert petrovaradinske klape u niškoj župnoj crkvi

Klapa Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva "Jelačić" iz Petrovaradina gostovala je u subotu, 20. svibnja ove godine u Nišu na poziv tamošnje Udruge Hrvata "Široko".

Gostoprimstvo im je, uz članove niške hrvatske udruge, priredio i župnik niške župe Uzvišenja svetog Križa preč. Marko Trošt, a u ovoj je crkvi i održan koncert koji se sastojao od klapskog programa dalmatinskih melodija te a capella izvođenja autohtonih dalmatinskih melodija, koje „Jelačić“ njeguje, a koje su odjeknule u ambijentu najjužnije katoličke crkve u Srbiji. Nakon koncrta priređeno je međusobno druženje.

Koncertu je nazočio i savjetnik u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu Nikola Bajić i članovi hrvatske zajednice, kao i članovi drugih nacionalnih zajednica koje žive u Nišu. Klapa je izvrsno primljena od strane publike i poslije dva bisa publika je sa oduševljenjem ispratila pjevače.

„Drugog dana smo posjetili kulturne znamenitosti u Nišu i poslije ručka krenuli put Petrovaradina. Zahvaljujemo se Udruzi Široko, predsjednici Ivanki Spasić, Biljani Čavara i Miru Čavara na gostoprimstvu i brižnosti koje su nam pružili tijekom boravka i, naravno, očekujemo uzvratni posjet“, kaže Mirko Turšić, predjednik „Jelačića“.

26 svibanj 2023

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti