Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Kviz znanja i kreativnosti „Mreža čitanja“: dodijeljene nagrade srednjoškolcima

Kviz znanja i kreativnosti „Mreža čitanja“: dodijeljene nagrade srednjoškolcima

Svečano uručenje nagrada i diploma srednjoškolcima koji su tijekom protekle školske godine sudjelovali u Kvizu znanja i kreativnosti „Mreža čitanja“ upriličeno je 25. svibnja u Gradskoj knjižnici – Subotica.

Uime Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji događaju je prisustvovala članica Izvršnog odbora HNV-a zadužena za obrazovanje Nataša Stipančević.

Natjecanje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a provedbu u Subotici realizirali su Gradska knjižnica – Subotica i NIU „Hrvatska riječ“ koji su pripremili zahvalnice i nagrade za sudionike kviza. Ove godine u „Mreži čitanja“ sudjelovalo je 28 učenika triju srednjih škola: Gimnazije „Svetozar Marković“, Politehnike i Srednje Medicinske škole.

Kako je istaknula knjižničarska savjetnica Bernadica Ivanković, u odnosu na prošlu školsku godinu u ovogodišnjem kvizu sudjelovalo je deset učenika više, a, od ukupno tri razine natjecanja, na posljednju treću, nacionalnu razinu, plasiralo se čak 14 srednjoškolaca iz Subotice. Ovime je završena još jedna sezona ovog kviza za poticanje čitanja među srednjoškolcima koji je realiziran u tri razine natjecanja odnosno dvije kategorije – online test znanja ili multimedijski uradak. Tema „Mreže čitanja“ bila je „U mreži različitosti“, a učenici su čitali sljedeća književna djela: Jelena Kastaneti: Živjeti, Leigh Bardugo: Šest vrana i Miro Morović: Voštani princ.

26 svibanj 2023

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti