Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Papa Franjo prvi put posjetio talijanski TV studio

Papa Franjo prvi put posjetio talijanski TV studio

Do sada je papa Franjo davao TV intervjue ili iz Vatikana ili putem video veze. Poglavar Katoličke Crkve je u subotu 27. svibnja napravio iznimku za intervju za emisiju „A Sua immagine“. Time je postao prvi papa koji je posjetio televizijski studio talijanske državne televizije RAI. Snimak će biti emitiran 4. lipnja, izvještava Vatican News, prenosi IKA.

Papa je stigao u subotu oko 15 sati u rimsko sjedište televizije Rai (Radiotelevisione italiana) koje nosi ime „Saxa Rubra“. Kada je papa Franjo stigao do studija nedaleko od središta Rima u Fiatu 500, osoblje ga je pozdravilo velikim pljeskom. Razgovori su zapravo snimljeni u ožujku te izvorno u zatvoru u Rimu. Međutim, intervju je odgođen zbog hospitalizacije pape Franje te je sada nadoknađen u studiju.

Religijski program „A Sua immagine“ ostvaruje se u suradnji Talijanske biskupske konferencije i državne televizije RAI. Emisije se produciraju 26 godina, a emitiraju se svake nedjelje. Papa Franjo već je dao intervju 2022. povodom posebne emisije za Veliki petak. Poglavar Crkve je 4. ožujka ove godine primio u audijenciju i uredništvo. Urednicima je tada poručio da treba nastaviti jačati solidarnost i smanjiti ravnodušnost te davati glas ljudima u potrebi, piše.

29 svibanj 2023

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti