Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Papa izrazio blizinu kineskim katolicima

Papa izrazio blizinu kineskim katolicima

Papa Franjo izrazio je u srijedu, 24. svibnja blizinu katolicima u Kini, uključujući i one koji trpe, te je pozvao vjernike da mole da se Evanđelje naviješta u punini, dok Crkva obilježava Svjetski dan molitve za Crkvu u Kini, objavio je Vatican News.

Podsjetivši kako se 24. svibnja obilježava Svjetski dan molitve za Crkvu u Kini, Papa je izrazio svoju blizinu “našoj braći i sestrama u Kini, dijeleći s njima njihove radosti i nade”. “Poseban pozdrav upućujem svima onima koji pate – pastirima i vjernicima – kako bi u zajedništvu i solidarnosti sveopće Crkve uzmogli doživjeti utjehu i ohrabrenje”, rekao je Papa u apelu za Crkvu u Kini na općoj audijenciji srijedom na Trgu svetog Petra.

U svom apelu Sveti je Otac pozvao sve kršćane da „uzdižu svoje molitve Bogu kako bi se Radosna vijest Krista raspetoga i uskrsloga naviještala u svoj svojoj punini, ljepoti i slobodi, donoseći plodove na dobro Katoličke Crkve i svega kineskog društva.”

Među prisutnim vjernicima na Trgu svetog Petra u srijedu je bilo nekoliko kapelana koji služe kineskoj katoličkoj zajednici u raznim dijelovima Italije.

Papa Benedikt XVI. ustanovio je 2007. Svjetski dan molitve za Crkvu u Kini, koji se obilježava svake godine na blagdan Marije Pomoćnice, koja se štuje i zaziva u Svetištu Gospe od Sheshana u Šangaju.

24 svibanj 2023

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti