Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Papa će u kolovozu otputovati u Lisabon i Fatimu na Svjetski dan mladih

Papa će u kolovozu otputovati u Lisabon i Fatimu na Svjetski dan mladih

Prihvaćajući poziv civilnih i crkvenih vlasti Portugala, papa Franjo će u kolovozu otputovati u Lisabon i Fatimu kako bi sudjelovao na Svjetskom danu mladih 2023.

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni službeno je u ponedjeljak, 22. svibnja potvrdio apostolsko putovanje Svetog Oca ovoga ljeta u Lisabon i Fatimu povodom Svjetskog dana mladih.

„U povodu nadolazećeg Svjetskog dana mladih, a prihvaćajući poziv civilnih i crkvenih vlasti Portugala, Njegova Svetost papa Franjo otputovat će u Lisabon od 2. do 6. kolovoza ove godine. U okviru tog putovanja 5. kolovoza će posjetiti svetište Fatimu“.

Papino četvrto predsjedanje SDM

Sveti Otac će po drugi put kao Papa posjetiti marijansko hodočasničko mjesto, odredište milijuna hodočasnika svake godine. Papa je posjetio svetište, 12. i 13. svibnja 2017., na stotu obljetnicu ukazanja Blažene Djevice Marije u „Cova da Iria“. Sveti Otac je tom prigodom molio za prestanak ratova koji „razdiru“ svijet. U Fatimi se Blažena Djevica Marija ukazala malim pastirima prije nešto više od 100 godina, u tada siromašnom zemljoradničkom selu.

24 svibanj 2023

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti