Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Svečano proslavljena Zemunska Gospa

Svečano proslavljena Zemunska Gospa

U srijedu, 24. svibnja 2023. župljani župe Zemun svečano su proslavili Blaženu Djevicu Mariju, pomoćnicu kršćana, koja se u Zemunu proslavlja kao Zemunska Gospa.

Svečanu Svetu Misu u 18.00 sati predvodio  je msgr. Fabijan Svalina, srijemski biskup koadjutor uz suslavljenje preč. Zdravka Čabrajca, dekana zemunog dekanata i župnikau Golubincima, preč. Berislava Petrovića župnika u Slankamenu, preč. Marka Kljajića župnika u Surčinu, o. Nenada Metera, gvardijana franjevačkog samostana iz Zemuna i o. Petra Dutke, grkokatoličkog svećenika iz Inđije.  Na početku mise, preč. Jozo Duspara, pozdravio je biskupa, svećenike, župljane, kao i sve goste koji su došli kako bi se pomolili i zatražili zagovor nebeske zaštitnice.

U prigodnoj homiliji, mons. Fabijan Svalina je naglasio da mnogo dugujemo Djevici Mariji, te da je stoga lijepo što smo došli proslaviti našu Gospu. U teškim životnim okolnostima, isprosila nam je kod svog Sina Isusa mnoge milosti, posebno milost mira i svjetla, zato trebamo zahvaliti Mariji. Bogu također trebamo zahvaliti, što nam je dao Mariju za Majku. Marija od nas traži, da molimo, da pokoru činimo i da se Bogu obraćamo.

Liturgijsko slavlje je svojom zahvalom zaključio župnik Duspara, zahvalivši se biskupu kao i prisutnim svećenicima. Također je osobito zahvalio  pjevačima na lijepom pjevanju i svim darovateljima i volonterima  koji su na bilo koji način pomogli ovu svečanost. Kićenje Crkve je na osobit način doprinijela jedna župljanka kao dar i izraz odanosti i pobožnosti Zemunskoj Gospi.

26 svibanj 2023

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti