Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Župa Ruma na Proljetnom trgu

Župa Ruma na Proljetnom trgu

Župa Uzvišenja svetog Križa učestvovala je na manifestaciji „Prolećni trg“ u četvrtak, 25 travnja, prenose mrežne stranice Srijemske biskupije.

Proljeće u Rumi od 15. do 30. travnja ima svoj trg, a 25. je rumska župa bila dio tog proljeća. Najmlađi župljani zauzeli su najznačajnije mjesto u učešću na manifestaciji „Prolećni trg“, koja se održava po drugi put, a čiji program je osmišljen tako da sadrži mnoštvo radionica i aktivnosti namijenjenih upravo najmlađima, a obuhvata i tradiciju te uskrsne običaje, kao i događaje posvećene brizi o zdravlju, porodici, prirodi i humanitarnim akcijama.

Župnik, preč. Josip Ivešić, obratio se nazočnima, radostan što i župa sudjeluje na ovoj proljetnoj manifestaciji. Zahvalio je Turističkoj organizaciji Općine Ruma što je župu i ove godine pozvala uključiti se u obilježavanje rumskog proljeća, “da proslavljamo zajedno i blagdan svetkovine Uskrsa koji je po katoličkom kalendaru prošao - još smo u uskrsnom vremenu, a po pravoslavnom kalendaru tek slijedi, ali pobjeda života je ona koja je u stvari činjenica koja nas sve povezuje i poziva na radost. Zato se želimo danas svi skupa radovati našem zajedništvu, ovome susretu i lijepim porukama koje ćemo, vjerujem, sa ovoga našega druženja odaslati jedni drugima, ali i svim ljudima dobre volje i svima onima koji su oko nas. Danas ćemo zapjevati onome koji je izvor naše radosti, to je Isus Krist, družiti se, svi su dobrodošli i svima hvala za odaziv i podršku bilo koje vrste.”

Djeca su potom otpjevala tri pjesme u slavu Kristovu, predvođena vjeroučiteljicom Marijom Ratančić, voditeljicom zbora Katarinom Atanacković, u pratnji gitare koju je svirao Zvonko Šmit, a podržana svojim župnikom, starijim župljanima, članovima zbora, i svima okupljenima koji su s radošću prihvatili pjesme. Poruke prigodnog sadržaja, iz Svetog pisma, literature i kratke afirmacije, male darove te ukrašena jaja s porukom, djeca su podijelila okupljenima, nakon čega su se uključila u planirane kreativne aktivnosti crtanja i bojenja.

Lijep proljetni dan dao je svima druženje za pamćenje, u radosti Uskrsa, a sve u slavu Krista Isusa.

30 travanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti