Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Kada mislite da se sve raspada, možda se to samo sve slaže na svoje mjesto

Kada mislite da se sve raspada, možda se to samo sve slaže na   svoje mjesto

Ne boj se … I kada su okolnosti takve da primjećuješ kako u tebi raste strah; i kada nisi siguran u svoje sposobnosti pred izazovima koji ti idu u susret; i kada te drugi obeshrabruju svojim lošim prognozama i pretjeranim brigama … Ne boj se … To nam Uskrsnuli poručuje i to je sve što nam treba.

I baš to nam tako često zamagljuje vid. Ne vidimo Ga od pretjerane brige, straha. U svojoj svakodnevici Ga opet možemo susresti. Kada obavljamo svoje svakodnevne poslove; kada smo među "običnim" ljudima. Život postaje ljepši kada zavolimo jednostavne trenutke.

Nije sve otkazano … Sunce nije otkazano … Proljeće nije otkazano … Prijateljstva nisu otkazana … Obitelj nije otkazana … Glazba nije otkazana … Čitanje nije otkazano … Empatija nije otkazana … Mašta nije otkazana … Razgovori nisu otkazani … Ljubaznost nije otkazana … Molitva nije otkazana … Ljubav nije otkazana …

Sve to nam je potrebno da bismo zaboravili na strah i brige, i opet zavoljeli život. Uživajući u suncu, proljeću. U razgovorima sa prijateljima i obitelji. Uz glazbu i knjigu. A najviše uz molitvu i ljubav. Molitvom i otvaranjem svoga srca, prepoznajemo Boga. Za prepoznavanje je potrebna vjera, a za vjeru – ljubav. Ljubav nam otvara oči za prepoznavanje i za susret.

Vjerujem da nas ljubav najviše jača u ovim čudnim vremenima. Ljubav prema Crkvi, Bogu, Euharistiji. Ljubav prema bližnjima i susretanju. Ljubav prema jednostavnim trenucima i malim stvarima. Bog ima plan za nas, i nitko ne razumije potpuno Njegove putove. Ali On zna razlog svega što nam se događa. Nova iskustva čine naš život bogatijim, raznovrsnijim, ispunjenijim. Na Uskrs se rodio novi život. Tako i mi treba da vjerujemo da kada mislimo da se sve raspada, tada se možda samo sve slaže na svoje mjesto.

Jelena Pinter

30 travanj 2020

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti