Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Putovanje s Tobom

Putovanje s Tobom

Kada djelujem u skladu s Tvojom voljom, ništa me ne može zaustaviti. I kada na mojem putu ima mnogo prepreka, ne odustajem! Uz Tvoju pomoć nadilazim sve prepreke. Znam da putovanje s Tobom nije jednostavno, pre bih ga opisala – uzbudljivo, ali – baš mi se tako dopada. Jer znam da ćeš stišati more kada oluja pretjera, i da ćeš mi pružiti ruku i skloniti me u mirnu luku.

Toliko toga često želim da se dogodi što prije. Ah, koliko sam onda nervozna, izgubljena, koliko stresa doživljavam. Iako znam da se stvari događaju u pravo vrijeme, ipak cupkam nervozno nogama. Tako bih voljela naučiti biti Ti blizu, slijediti Te, i zamoliti Te da mi pokazuješ put korak po korak. Umjesto da bezglavo jurim prema cilju, želim da Ti odrediš brzinu. Želim da usporim i uživam u putovanju s Tobom, u Tvojoj prisutnosti.

Nauči nas da gledamo na svaki dan kao na pustolovinu koju si Ti pažljivo isplanirao. Umjesto da se zagledamo u dan koji dolazi pokušavajući ga isplanirati prema svojoj volji, trebali bismo usmjeriti pozornost na Tebe i na sve što si nam pripremio. Zahvaliti na novom dragocjenom danu, neponovljivom daru. Stalno si uz mene, iako tako često Tvoju prisutnost znam da zanemarim i da je ne osjetim.

Sa Tobom je svaki dan uzbudljiv i nepredvidljiv. Pun iznenađenja! Pružaš mi i mir, svjetlost i sigurnost. Jer ovaj je život poput putovanja vlakom. Ljudi ulaze i izlaze, baš kao u mom životu. Ima nas raznih u tom vlaku. Druželjubivi, namrgođeni, tužni, radosni. No, svi smo mi jedni drugima potrebni. Na neki način izgrađujemo jedni druge. I trebali bismo biti u miru. Vidjeti najbolje jedni u drugima. Kupei u vlaku su mali, zbijeni. Tu je prilika biti blizu drugoj osobi – ali ne unositi se u lice nekome i svađati se, već radije drugome šaputati divne savjete.

Jer, što se iznenada može desiti? Ne znamo kada mi silazimo s vlaka. A ni naši suputnici. Zato želim svoje putovanje provesti s Tobom. Ruku pod ruku. Želim sa Tobom smišljati planove za svoj život. Znam da uvijek u mom žvotu činiš nešto važno, nešto sasvim drukčije od onoga što sam očekivala. I da, priznajem, mnogo volim avanture. I vjerujem da su najbolje one s Tobom. Tvoji su putevi bolji od mojih. I na kraju svoga puta, na Tvojem glavnom kolodvoru, želim zajedno sa Tobom raširenih ruku dočekivati one koji tek dolaze iza mene. Volim ovo putovanje s Tobom!

Jelena Pinter

5 travanj 2020

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti