Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Marijaton 2023: Burundi

Marijaton 2023: Burundi

Radio Marija Burundi je jedna od afričkih radio postaja koja ima najširu nacionalnu pokrivenost. Radio signal pokriva šest biskupija gotovo u cijelosti i jednu djelomično. Potrebna je još jedna biskupija i Radio Marija Burundi imat će punu pokrivenost u Burundiju. Vlada u Burundiji je već izdala FM dozvolu.

Pojekt: Stanovništvo biskupije Ruyigi čeka na Radio Mariju od 2004. godine. Te godine je utemeljena, nakon nakon dugog i razornog građanskog rata. Radio Marija Burundi bila je prva katolička radio postaja u ovoj zemlji podržana od vjernika kao dar naše Gospe, Svi biskupi su dali potpunu podršku ovom projektu. Svjetska obitelj Radio Marije je zbog toga ubrzala širenje radio mreže. Potrebno je 40. 000 eura za opremu i aktiviranje  frekvenciju u biskupiji Ruyigi. „Radio postaja u Birime je jedina onaj koji može pokriti 95% našeg nacionalnog teritorija. Sa svojim signalom pokriti će dvije velike pokrajine istočno od zemlje, pokrajinu Ruyigi i pokrajinu Cankuzo, koji su dio biskupije Ruyigi, jedina biskupija koja trenutno bez radio signala. Biskup biskupije Ruyigi, svećenici i laici su oduševljeni ovimo vijesti.

Fr. Désiré BirehaDirektorica Radija Marje Burundi

2 svibanj 2023

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti