Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Marijaton 2023: Demokratska Republika Kongo

Marijaton 2023: Demokratska Republika Kongo

Radio Marija u Demokratskoj Republici Kongu bit će druga afrička radio postaja koja će imati 7 trafostanica, prva je bila Radio Marija Uganda (Mbarara, Kabale, Hoima, Nebbi, Gulu, Mbale i Moroto). Radio Marija Demokratska Republika Kongo trenutno ima šest operativnih trafostanica: Kananga, Bukavu, Goma, Lubumbashi, Matadi, Kisangani. Sedmi će biti Mbandundu u biskupiji Kenge.

Sve su one odgovor na dvije potrebe: dubinska evangelizacija slušatelja koji koriste jezike chiluba, svahili, lingala i gikongo. Radio Marija će donijeti evanđelje gdje biskupi i svećenici teško dolaze do vjernika cestama koji su u lošem stanju, ili cesta uopće nema. Zemljopisne udaljenosti su ogromne, s obzirom da je Demokratska Republika Kongo zauzima površinu od 2.345.000 km². Radio signal s druge strane nema takve prepreke.

Projekt: Područje biskupije Kenge, gdje se nalazi grad Mbandundu, iznosi 34.385 km². Za usporedbu, puno je veći od cijele Belgije koja ima 30 688 km². Katolički vjernici čine 59,3% stanovništva. Kako bi se otvorila Mbandundu trafostanica, potrebno je obnoviti prostor, kupiti, otpremitii instalirati radio opremu. Ukupni troškovi su 50.000 eura. Da bi Radio Marija u Kongu zadržala ostalih šest trafostanice koje rade tijekom 2023., potrebno je najmanje 250.000 eura.

Koliko Biskupima znači pomoć Radio Marije govori i jedan citat biskupa Kenga kojeg donosimo u cjelosti:

“Zahvalan sam na svemu da ste u stanju učiniti podržati ovaj radio, tako da naša braća u Bandundu i Kenge biskupija također može imati koristi od svih čudesa koje Gospa, Djevica Marija, ostvaruje putem ovog radija."

 
Mons. Jean-Pierre Kwambamba,
Biskup Kenga

29 travanj 2023

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti