Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Marijaton 2023: Kenija

Marijaton 2023: Kenija

Radio Marija Kenija rođena je u biskupiji Murang’a 2008.godine, a kasnije se proširila na nadbiskupiju Nyeri. Govori se jezik Gikuyu na oba mjesta. Od 2021. Radio Marija Emitira se iz glavnog grada Nairobi, grad sa populacijom od oko 7.437.000, od kojih gotovo 4 milijuna čine katolici (51,5%). Dva druga jezika, svahili i engleski, naširoko se govore i bitni su svim stanovnicima Kenijekao kao i strancima. U 2021. godini, trafostanica Kisumu, na luo jeziku, je svečano otvorena. U usporedbi s drugim istočnoafričkim zemljama, ekspanzija mreže Radio Marije vrlo je spora u ovoj zemlji.

Kenijska vlada nedavno je izdala dvije nove FM licence: jedna je za proširenje pokrivenosti u Kisumu (okrug Siaya) jer trenutno samo dio nadbiskupije može slušati Radio Mariju. Druga licenca je za biskupiju Kericho i bit će povezan sa studijima u Nairobiju. Za aktiviranje dviju licenci procijenjeni su troškovi od trošak 80.000 eura.

“Saznat ćemo više o duhovnosti Majke Marije i više od toga, saznajte kako se približiti Bogu i služiti mu”.

Fr. Peter Ken Njonge Direktor Radio Maria Kenya.

1 svibanj 2023

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti