Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Marijaton 2023: Ruanda

Marijaton 2023: Ruanda

Radio Marija u Kibehu postoji od 2018. godine. Glavno sjedište omogućuje stvaranje mnogih molitvenih mostova na tjednoj i mjesečnoj bazi. Svakog ponedjeljka, na primjer, moli se sveta krunica za mir na Swahilli jeziku u istočnoj Africi, za regije koje povezuju Tanzaniju, Ugandu, Keniju, Burundi, dva grada u Demokratskoj Republika Kongo (Goma i Bukavu) i Ruanda. Svakog utorka, sve afričke postaje Radio Marije francuskog govornog područja, zajedno s Radio Marijom Francuske i Radio Marijom Švicarske, mole zajedno svetu krunicu. Svakog petka, slušatelji iz cijele Afrike s engleskog govornog područja pridružuju se zajedničkoj molitvi svete krunice.

Kibeho također sudjeluje, svakog petka, u tjednoj krunici portugalskog govornog područja Radio Marije (Portugal, Brazil, Angola, Mozambik i Cape Verde). Iz Kibeha postoje mnogi drugi molitveni mostovi za emitiranje s Italijom, Španjolskom, postajom Radio Marije na njemačkom govornom području, zatim Belgija, Slovačka i Gvatemala. Svake subote, sve postaje Radio Marije na francuskom jeziku povezuju se sa studijima Kibeho za program “Pripremimo se za nedjelju” (razmatranje nedjeljnih liturgijskih tekstova). Isti program, iz Kibeha, također je dostupan, svake subote, za engleski jezik. Valja napomenuti da je, zahvaljujući prisutnosti Radio Marije.

Važno je napomenuti, zahvaljujući prisutnosti Radio Marije u ovom dragocjenom dijelu Ruande, poruke Majke Riječi iz Kibeha dosegnule su cijeli svijet, baš kako je Gospa željela. Čak je i vidjelica Nathalie Mukamazimpaka, koja živi u Kibehu, oduševljena je što svjedoči misiji evangelizacije preko valova Radio Marije.

Projekt: Osim brojnih molitvenih mostova između Kibeha i drugih afričkih,  europskih i latinoameričkih postaja Radio Marija, već tri godine provodi se obuka organiziranu u Kibehu za svećenike ravnatelje i  pomoćnike glavnih urednika. Ovaj rad i molitve uvelike motiviraju sudionike. Pomaže im da  snažnije osjeti želju i žar da rade  za Gospu, za Njezin radio.

U 2023. godini cilj je osposobiti pedeset redatelja i pomoćnika gl.urednika, od kojih će većina doći iz Nigerije, gdje se postavlja deset novih trafostanica. Za obuku i obične troškove, ukupni trošak je 100.000 eura. Najveći trošak su struja i zrakoplovne karte sudionika.

“Proteklih godinu dana smo trenirali četrdeset ravnatela svećenika i uredničko vijeće. Svjedočili smo mnogim duhovne plodove.”

Jean Paul Kayihura – WFRM

30 travanj 2023

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti