Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

MARIJATON 2024. - Poseban projekt: Marijanska svetišta

MARIJATON 2024. - Poseban projekt: Marijanska svetišta

Poseban projekt: Marijanska svetišta

Potrebno ulaganje: 250.000 eura

Prisutnost Radio Marije u najvažnijim marijanskim svetištima diljem svijeta raste svake godine i predstavlja duboku poveznicu duhovnosti i suvremenih masovnih medija. Ova mjesta, poznata u cijelom svijetu po marijanskim ukazanjima i pobožnosti vjernika, također su postala mjesta gdje se milijuni ljudi okupljaju putem valova Radio Marije kako bi molili, razmišljali i dijelili svoju vjeru. Na svim tim mjestima Radio Marija prenosi molitve i misna slavlja, ali također gradi povezanost i suosjećanje među vjernicima iz različitih dijelova svijeta, nudeći utjehu, nadu i duhovnu blizinu koja nadilazi geografske i kulturne granice.

Na ovim su milosnim mjestima nastali vrlo važni molitveni mostovi na različitim jezicima s ciljem jačanja molitvenog zajedništva na različitim kontinentima. Njegova Riječ i danas teče sve brže, zahvaljujući ovom nevjerojatnom čudu! Prisutnost studija Radio Marije koji emitiraju u blizini ovih marijanskih svetišta svjedočanstvo su snage vjere i komunikacije u promicanju jedinstva i solidarnosti među vjernicima diljem svijeta. Marijaton već nekoliko godina podupire projekt “Marijanska svetišta” za koji se ne očekuje da će završiti u 2024. godini, budući da  ima još mjesta do kojih želimo doći. Zato Vas molimo da blagoslovite ovaj projekt svojom podrškom i velikodušnošću.

Gospa će kroz ove projekte učiniti velike stvari!

“Kao što je Kraljica mira izabrala upravo ovo mjesto da preda svoje poruke cijelome svijetu, tako je odabrala i sredstvo putem kojeg će one stići do svih krajeva zemlje: malog slugu u vinogradu Gospodnjem, Radio Mariju. Budući da Radio Maria duguje svoje početke i nadahnuće Međugorju, unatoč tome što je utemeljena u Italiji, kada je 2007. godine otvoren studio Radio Marije u Međugorju, mogli bismo reći da se Radio Marija vratila kući. Vratila se kući da vas sve pozdravi, svoju djecu koju je poslala na svih pet kontinenata kako bi njezin majčinski glas za naše vrijeme mogao doprijeti do svakoga kutka ovog žednog svijeta. Naši su suradnici na usluzi svim Radio Marijama u svijetu kako bi Vam omogućili da sudjelujete u programima Radio Marije u Međugorju.”

p. Mato Anić, glavni urednik Radio Marije Bosne i Hercegovine

“Uz Radio Mariju Kibeho, Afrika je kontinent koji neprestano moli na raznim jezicima: svahiliju, francuskom, engleskom. U Kibehu molimo ne samo za Afriku, uz aktivno sudjelovanje svih prisutnih kongregacija u Kibehu, nego sudjelujemo u molitvenom zajedništvu s drugim kontinentima, u molitvi svete krunice i slavljenju svete mise na talijanskom, španjolskom, francuskom, portugalskom i engleskom jeziku. Na taj način širimo poruku Majke Riječi i u praksi provodimo dva njena zahtjeva - moliti često i bez licemjerja, i upoznati cijeli svijet s krunicom na čast sedam Marijinih žalosti.”

o. Francois Harelimama, rektor svetišta u Kibehu

“Vrlo smo blizu fatimskog svetišta gdje se Gospa ukazala djeci pastirima, također smo vrlo blizu sjedišta Radio Marije i njezinih studija. Ovo je mjesto nacionalne i međunarodne promocije za sve one koji dođu u Fatimu iz drugih zemalja. Ovdje mogu po prvi put vidjeti Gospinu kuću, koji je također Radio Marija, na usluzi Bezgrešnog Srca Marijina obećanog ovdje, u Fatimi.”

o. Marco Fernando da Silva Luis, glavni urednik Radio Marije Portugal

16 svibanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti