Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Marijaton 2024 - U svijetu toliko potrebnom Boga, donijeti Božju riječ, naša je najvažnija zadaća

Marijaton 2024 - U svijetu toliko potrebnom Boga, donijeti Božju riječ, naša je najvažnija zadaća

Povodom ovogodišnjeg Marijatona, poruku svim slušateljima i dobročiniteljima Radio Marije uputio je Vittorio Viccardi, predsjednik Svjetske obitelji Radio Marije. Njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

Dragi naši,

kao i svake godine, svi mi u Svjetskoj obitelji Radio Marije ove godine odlučni smo u namjeri da odgovorimo na mnogobrojne pozive koji su posljednjih godina pristigli iz raznih crkvenih zajednice diljem svijeta. Predstavit ćemo vam ih na stranicama koje slijede, na dugom putovanju preko svih kontinenata. Otvaranje postaja Radio Marije zahtijeva puno rada i temeljitog proučavanja prije nego što bude moguće podijeliti konačne rezultate sa svima vama, slušateljima i podupirateljima.

Nakon toga zajedno krećemo u izvedbenu fazu: gradimo ured; kupujemo i dostavljamo odašiljače, antene, miksete i računala; povezujemo repetitore i, naposlijetku, obučavamo ljude, dakle stvaramo prvi urednički tim.

Mjesni biskup potom blagoslivlja studio i kapelu u kojoj voditelji mole prije početka programa. Potom stižu prvi volonteri i započinjemo našu misiju u tom području prijenosom svete mise iz samostana ili crkve, dajući tako glas župama, redovničkim pokretima i važnim crkvenim događajima. Sve se ovo događa već više od 35 godina u svakom dijelu svijeta gdje nas je Crkva pozvala i gdje su mnogi svećenici i laici odgovorili na Marijin poziv u ovoj velikoj misiji. Nakon svih ovih godina, na naše iznenađenje, zahtjevi za postajama Radio Marije ne smanjuju se, nego se i dalje povećavaju.

Prisutni smo u 1 012 biskupija i u 84 zemlje širom svijeta, a pozvani smo u još 10 zemalja i u još najmanje 50 biskupija (od čega je polovica samo u Africi)..

Statistiku na stranu, danas uistinu možemo biti svjedoci univerzalnosti Crkve, tako da je poziv na obraćenje relevantniji nego ikada. Naš rad putem mikrofona, dakle, postaje sve važniji i moguć je samo uz sudjelovanje sviju.

Stoga nam je potrebna pomoć svih naših volontera, kao i naših slušatelja na prvim linijama. Za Crkvu je započela posebna godina: molitvena godina koja prethodi Jubilarnoj godini 2025., a koja će nas pripremiti za ovaj važan događaj u kršćanstvu.

o. Livio vodit će nas svojim razmišljanjima na stranicama koje slijede.

Godina 2024. godina je u kojoj ćemo organizirati našu 9. međunarodnu konferenciju. Naši novi projekti koje ćemo Vam predstaviti tada će biti u tijeku i bit će to vrijeme milosti za sve nas!

Vittorio Viccardi, predsjednik Svjetske obitelji Radio Marije

10 svibanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti