Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

NAJAVA: Božićni program na Radio Mariji

NAJAVA: Božićni program na Radio Mariji

Prijenosi svetih misa, božićni specijali, prigodne emisije, božićni koncerti na Radio Mariji.

Božić na Radio Mariji dvostruko se slavi. Uz rođenje malog djeteta Isusa, ova radijska postaja u ovoj godini i programskoj sezoni obilježava i 20. obljetnicu njenog emitiranja. Stoga je uredništvo Radio Marije pripremilo bogat sadržaj božićnog programa, koji već u nedjelju, 24. prosinca u jutarnjim satima započinje.

Na 04. nedjelju došašća ili ti na Badnjak, Svete mise prenosimo u 09:30 sati iz crkve Marija, Majka Crkve u Subotici, dok misu bdijenja-polnoćku prenosimo u 19:30 sati iz bazilike sv. Petra u Vatikanu koju će predslaviti papa Franjo.

Iz našeg božićnog programa izdvajamo božićne čestitke naših biskupa koji djeluju u našoj zemlji, a posebnost je u tome što će nam božićnu čestitku uputiti i mons. Santo Roko Gangemi, apostolski nuncij u R. Srbiji. U božićnom izdanje emisije "Kulturna baština"u kojoj ćemo čuti narodne pjesme koje proslavljaju radosnu svetkovinu Kristova rođenja. Božićno veselje dočarat će Ansambl "Lado", Družina Vuga, Kulturno-umjetničko društvo Ogranka Seljačke Sloge iz Posavskih Brega, Folklorni ansambl "Linđo" iz Dubrovnika, KUD "Preslica" iz Blata u Turopolju te Folklorni ansambl studentskog KUD-a "Ivan Goran Kovačić" iz Zagreba i mozaikom narodnih božićnih pjesama iz Bačke.

Slušatelji će premijerno poslušati božićnu emisiju pod nazivom "In Nativitate Domini" koju su pripremili sjemeništarci Biskupijske klasične gimnazije "Paulinum" u Subotici u suradnji sa gđom. Đurđicom Kostadinović, profesoricom hrvatskog jezika. U prigodnoj emisiji o Božićnjacima govorit će gošća Jozefina Skenderović, dugogodišnja članica HKPD-a "Matija Gubec" iz Tavankuta.

Božićnu svetu misu, u ponedjeljak 25. prosinca prenosimo u 10:00 sati iz katedrale sv. Terezije Avilske u Subotici, a koju će predvoditi mons. Franjo Fazekas, subotički biskup. Urbi et Orbi-Gradu i svijetu iz Vatikana s Trga sv. Petra prenosimo točno u podne i čut ćemo tradicionalnu božićnu čestitku pape Franje. U programu Radio Marije emitirat ćemo i božićne koncerte iz naše arhive, kao i one koncerte koji će se ovih dana održati u našim gradovima.

Detaljan program za božićne blagdane možete pogledati ovdje.

Za vrijeme božićnih blagdana, u nedjelju 24.12. i u ponedjeljak 25.12.2023. program Radio Marije na frekvencijama u Subotici (90,7 MHz) i u Somboru (95,7 MHz) može se pratiti redovito.

Uredništvo Radio Marije svima želi sretne božićne i novogodišnje blagdane.

21 prosinac 2023

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti