Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

NAJAVA: Duhovno hodočašće: Tvoj narod na putu - Banneux/Belgija

NAJAVA: Duhovno hodočašće: Tvoj narod na putu - Banneux/Belgija

Naša Gospa iz Banneuxa (francuski: Notre-Dame de Banneux), ili Naša Gospa od Siromaha, naziv je za ukazanje Djevice Marije Marietti Beco, adolescentici iz Banneuxa, Belgija. Između 15. siječnja i 2. ožujka 1933., Mariette je prijavila osam ukazanja Gospe u bijelom, koja se predstavila kao "Djevica Siromaha" i izjavila: "Dolazim ublažiti vaše patnje" i "Vjerujte u mene i ja ću vjerovati u vas."

Prvo ukazanje dogodilo se dok je Mariette gledala kroz kuhinjski prozor. Žena u bijelom stajala je u vrtu, ali joj majka nije dopustila da izađe. Gospa je nosila dugu bijelu haljinu s plavim pojasom i prozirni bijeli veo. Tri dana kasnije, ponovno se pojavila i predstavila se Mariette kao "Naša Gospa od Siromaha". U jednoj viziji, Gospa je tražila od Mariette da zaroni ruke u mali izvor, rekavši da je izvor iscjeljenje "za sve narode".

Unatoč ismijavanju okoline, Mariette je ostala vjerna svojim viđenjima. Biskupska komisija istraživala je njene tvrdnje od 1935. do 1937., a ukazanja su službeno priznata 1949. godine. Danas, mali izvor u Banneuxu privlači hodočasnike iz cijelog svijeta uz mnogo prijava o čudesnim ozdravljenjima.

Na mjestu ukazanja izgrađena je mala kapela, a Banneux je postao važno hodočasničko odredište. Mariette je živjela miran obiteljski život i umrla je 2011. godine u dobi od 90 godina, ostajući skromna u svojoj ulozi, izjavivši: "Bila sam samo poštar koji dostavlja poštu. Nakon što je to učinjeno, poštar više nije važan."

Hodočašća u Banneux naglašavaju vjeru u čudesna ozdravljenja i duhovnu utjehu koju Gospa od Siromaha pruža onima koji posjećuju ovo sveto mjesto.

30 svibanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti