Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

NAJAVA: Duhovno hodočašće: Tvoj narod na putu - Fatima

NAJAVA: Duhovno hodočašće: Tvoj narod na putu - Fatima

Na 107. obljetnicu prvog ukazanja Gospe Fatimske, u ponedjeljak 13. svibnja, u 17 sati prenosimo molitvu svete krunice iz Fatime kao dio inicijative "Tvoj narod na putu" Svjetske obitelji Radio Marije.

Pridružite nam se u molitvi krunice - slavna otajstva od 17 sati iz Fatime, iz Kapelice ukazanja koja se nalazi nedaleko od mjesta gdje se Gospa ukazivala malim vidiocima - Luciji, Franciscu i Jacinti.


Sveti Jacinta de Jesus Marto i Francisco de Jesus Marto

Papa Franjo je na stotu obljetnicu fatimskog ukazanja, 13. svibnja 2017, pred oko pola milijuna hodočasnika u Fátimi proglasio svetima dvoje malih pastira, sestru i brata, Jacintu i Francisca. Oni su umrli kao djeca kada su imali 10 i 11 godina, dok je njihova sestrična Lúcia de Jesus dos Santos umrla 2005, u 99. godini. I za nju se vodi postupak beatifikacije. Jacinta de Jesus Marto (11. III. 1910-20. II. 1920) i Francisco de Jesus Marto (11. VI. 1908-4. IV. 1919), iz Aljustrela, seoca nedaleko Fátime (općina Ourém, kotar Santarém, središnji Portugal), zajedno sa sestričnom Lúcijom posvjedočili su da su vidjeli Majku Božju. Za njih je onaj dan, 13. svibnja 1917, bio kao i svaki drugi. Odveli su ovce na pašu na polje zvano Cova da Iria, kao što su činili svakoga dana. Nitko im tada nije vjerovao da im se ukazala Gospa. Jacinta i Francisco su prva djeca proglašena svecima, a da nisu umrli kao mučenici.

Prijenos možete pratiti putem valova Radio Marije, na našim mrežnima stranicama, aplikacijama i na našem YouTube kanalu.

13 svibanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti