Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

NAJAVA: Duhovno hodočašće: Tvoj narod na putu - spilja Navještenja u Nazaretu

NAJAVA: Duhovno hodočašće: Tvoj narod na putu - spilja Navještenja u Nazaretu

Na blagdan Blagovijesti, svetkovinu u spomen na događaj kada je arkanđeo Gabrijel navijestio Blaženoj Djevici Mariji da će začeti Isusa po Duhu Svetom, sve postaje Radio Marije u svijetu slave svoju zaštitnicu.

Taj se događaj u kršćansko ikonografiji najčešće prikazuje kako arkanđeo Gabrijel kao navjestitelj Radosne vijesti s ljiljanom u ruci obraća Djevici Mariji.

Djelatnici Radio Marije, kao i svi nositelji emisija trude se da budu autentični navjestitelji Božje Blagovijesti i da se po Mariji, čije lijepo ime nosi naša radiopostaja, proslavi Gospodin.

Stoga, zahvaljujući molitvenoj inicijativi Svjetske obitelji Radio Marije pod nazivom „Tvoj narod na putu”, danas, 8. travnja 2024. u 16 sati, sve radiopostaje svih Radio Marija u svijetu bit će ujedinjene u molitvi Gospine krunice koja će se moliti ispred spilje Navještenja u Nazaretu

Blagovijest ili Navještenje Gospodinovo, se u Crkvi slavi barem od 6. st., iz kojega potječe zapis sv. Abrahama Efeškog o slavlju svetkovine u Crkvi.

U dokumentu pape Pavla VI. Marialis cultus, u kojem se govori o ispravnom štovanju Blažene Djevice Marije, spominje se da je današnji blagdan zajednički blagdan Isusa i Marije. Tamo se kaže da je Blagovijest blagdan Riječi koja je postala Marijinim sinom.

Budimo ujedinjeni u molitvi Gospine krunice koja će se moliti ispred spilje Navještenja u Nazaretu, 8. travnja 2024. u 16:00 sati s milijunima slušatelja svih radiopostaja Radio Marija na svijetu.

8 travanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti