Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

NAJAVA: Duhovno hodočašće: Tvoj narod na putu - svetište Gospe od Aparecide, Brazil

NAJAVA: Duhovno hodočašće: Tvoj narod na putu - svetište Gospe od Aparecide, Brazil

Kroz ovu godinu Svjetska obitelj Radio Marije pokrenula je molitvenu inicijativu „Tvoj narod na putu” u kojoj sudjeluju sve postaje Radio Marija u svijetu. Želja nam je kroz post, molitvu i dobra djela odgovoriti na Gospin poziv. Osobit dio ovoga „duhovnog hodočašća” su i zajedničke molitve krunice iz marijanskih svetišta diljem svijeta.

U subotu, 23. rujna 2023. u 16h radiovalovima putujemo u svetište Gospe od Aparecide. Gospa od Aparecide (portugalski: Nossa Senhora Aparecida ili Nossa Senhora Aparecida Da Conceição) - naziv je za Blaženu Djevicu Mariju u Brazilu. Od 18. stoljeća postoji glineni kip Blažene Djevice Marije, u tradicionalnom obliku Bezgrješnog Začeća. Među brazilskim katolicima časti se kao glavna zaštitnica Brazila.

Vjeruje se, da su kip prvotno pronašli ribari, koji su čudesno uhvatili puno ribe, nakon što su se utekli zagovoru Blažene Djevice Marije.

Taman kip trenutno se nalazi u bazilici Nacionalnog svetišta Gospe od Aparecide u São Paulu. Rimokatolička Crkva u Brazilu slavi njezin blagdan 12. listopada. Baziliku je posvetio bl. papa Ivan Pavao II. 1980. godine. Bazilika je četvrto najpopularnije marijansko svetište u svijetu,  može primiti do 45 000 vjernika

Papa Pio XI. dao je svetištu počasni naslov manje ili papinske bazilike 1929., a bl. papa Ivan Pavao II. proglasio je Gospu od Aparecide zaštitnicom Brazila 1980. godine.

Budite s nama i sa svim slušateljima svih Radio Marija u svijetu. Napravimo od zrna naših molitvi lanac ljubavi i utecimo se Gospinom zagovoru i zaštiti.

22 rujan 2023

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti