Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

NAJAVA: Duhovno hodočašće: Tvoj narod na putu - svetište Gospe od Suza u Sirakuzi

NAJAVA: Duhovno hodočašće: Tvoj narod na putu - svetište Gospe od Suza u Sirakuzi

Zahvaljujući molitvenoj inicijativi Svjetske obitelji Radio Marije pod nazivom „Tvoj narod na putu”, u subotu, 16. ožujka 2024. u 16 sati, sve radiopostaje svih Radio Marija u svijetu bit će ujedinjene u molitvi Gospine krunice iz talijanskog svetišta Gospe od Suza u Sirakuzi.

Posljednjih dana kolovoza 1953. godine, u Sirakuzi je proplakao reljef iznad bračnog kreveta jedne tamošnje obitelji – Gospa od Suza iz Sirakuze u samo nekoliko sljedećih mjeseci bilježi stotine čudesnih ozdravljenja i obraćenja i postaje jedno od najpoznatijih marijanskih svetišta u svijetu.

Reljef Bezgrešnoga Srca Marijina, izrađen od gipsa, postavljen iznad bračnog kreveta u kući mladoga bračnog para Angela Iannusa i Antonine r. Giusto, plakao je ljudskim suzama 29., 30. i 31. kolovoza te 1. rujna 1953. godine. U nedjelju 30. kolovoza jedan je kino amater snimio na film kako se oblikuju, teku i rastapaju te suze.

Komisija liječnika i analitičara uzela je 1. rujna u 11 sati više od jednog kubnog centimetra te tekućine i izvršila mikroskopsku analizu koja je pronašla tragove proteina i urata. Odgovor znanosti bio je: ljudske suze. Fizičkih ozdravljenja, koja je ustanovljena liječnička komisija proglasila izvanrednima, bilo je oko 300 (od sredine studenog 1953.), a brojna su bila i obraćenja.

Sicilijanski episkopat, pod predsjedavanjem kardinala Ernesta Rufinija, izrekao je 13. prosinca 1953. svoj sud: „Ne može se sumnjati o stvarnosti suza…Neka takva manifestacija Nebeske Majke potakne sve na spasonosnu pokoru i na življu pobožnost prema Bezgrešnom Srcu Marijinu.“ Godinu dana kasnije papa Pio XII. zaključio je Marijanski kongres na Siciliji radioporukom u kojoj, između ostaloga, kaže: „Bez sumnje, Marija je u nebu zauvijek sretna i ne trpi ni boli ni žalosti, ali Ona nije bezosjećajna, štoviše, uvijek gaji ljubav i sažaljenje prema ljudskom rodu kojem je bila dana za Majku… Hoće li ljudi razumjeti tajanstveni govor ovih suza?“ Papa Ivan Pavao II. prigodom posvete svetišta Gospe od Suza u Sirakuzi 6. studenog 1994. g. rekao je: „To su suze boli radi onih koji odbijaju ljubav Božju. To su suze molitve, molitve majke koja daje snagu svakoj drugoj molitvi, to su suze nade koje otapaju tvrdoću srdaca!“

Molitva Gospi od Suza


Gospo od suza, trebamo te.
Trebamo svjetlost koja sjaji iz tvojih očiju,
Utjehu koja zrači iz tvog srca,
Mir kojega si Kraljica.
Puni pouzdanja povjeravamo ti svoje potrebe,
Svoje boli da ih ublažiš,
Svoja tijela da ih ozdraviš,
Svoja srca da ih obratiš, svoje duše da ih upraviš k spasenju.
Tvojim svetim suzama Isus ništa ne odbija.
Ti si moćna posrednica milosti.
Udostoj se, dobra Majko,
Ujediniti svoje suze s našima,
Da nam tvoj božanski Sin udijeli milost
Za koju te žarko molimo.
Majko ljubavi, dobra i milostiva,
Usliši nas, smiluj nam se.

Amen.

Budimo ujedinjeni u molitvi Gospine krunice u svetištu Gospe od Suza, Majke Božje Sirakuške, 16. ožujka 2024. u 16:00 sati s milijunima slušatelja svih radiopostaja Radio Marija na svijetu.

15 ožujak 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti