Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

NAJAVA: Duhovno hodočašće: Tvoj narod na putu - svetište Kraljice Krunice i sv. Dominika u Londonu

NAJAVA: Duhovno hodočašće: Tvoj narod na putu - svetište Kraljice Krunice i sv. Dominika u Londonu

U subotu, 07. listopada 2023. godine u 16 sati zajedno stižemo na novu postaju našeg duhovnog hodočašća u inicijativi Svjetske obitelji Radio Marije "Tvoj narod na putu". Naša postaja je svetište "Naša Gospa od Krunice i sveti Dominik" u Londonu. Jedna od najvećih crkava u Londonu uvrštena je na popis nacionalne baštine Engleske i u njoj od 1861. godine djeluju Dominikanci.

Crkva svojom arhitekturom i tlocrtom podsjeća na otajstva krunice - s 15 bočnih oltara od kojih svaki obilježava radosno, žalosno i slavno otajstvo krunice. Slavno otajstvo prikazano je u apsidi oko glavnog oltara. 1883. godine upravo je po svojim oltarima posvećenima otajstvima krunice bila jedinstvena u svijetu. Svjetlosna otajstva, koja je Ivan Pavao II. dodao 2002. godine obilježavaju se u vrtu krunice. 

Osim dominikanskih redovnika i redovnica, vikendom gotovo 500 vjernika i hodočasnika posjećuje ovo marijansko svetište. Tijekom marijanskih mjeseca, svibnja i listopada, procesija krunice i svijeća svake nedjelje privlači velik broj vjernika i posjetitelja. 

Pridružite nam se u 16 sati uz molitvu krunice iz divnog ovog Gospinog svetišta. 

6 listopad 2023

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti