Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Susret rukovodstva hrvatskog programa Radio Marije Srbije

Susret rukovodstva hrvatskog programa Radio Marije Srbije

U utorak, 5. ožujka, u prostorijama župnoga doma župe Sv. Roka u Subotici, dosadašnji direktor programa, mons. dr. Andrija Anišić, primio je članove uprave hrvatskog programa Radio Marije Srbije.

U susretu je sudjelovao novi direktor programa, vlč. Dragan Muharem, koji je razgovarao s Draženom Marićem, predsjednikom Udruge „Marija“ i Nikolom Jaramazovićem, koordinatorom. Članovi uprave predstavili su novom uredniku način funkcioniranja Radio Marije. Naznačili su i poteškoće vezane uz priskrbljivanje stalnih financijskih sredstava za redovito poslovanje i održavanje. Bilo je riječi i o planovima za budući rad hrvatske redakcije. Novi urednik je izrazio zahvalnost na dosadašnjim naporima kako bi radio funkcionirao sve ove godine unatoč brojnim izazovima. Također je izrazio želju da se ulože napori kako bi Radio Marija imala svoju samostalnu frekvenciju i time poboljšala dostupnost slušateljima. Osim naznačene potrebe za osvježivanjem programa, novi programski direktor ukazao je na spremnost osnaživanja umreženosti s drugim subjektima hrvatske manjinske zajednice u Srbiji u svrhu zajedničkog djelovanja u očuvanju kulturnog, jezičnog i nacionalnog identiteta. Prisutni su se usuglasili da je poslanje Radio Marije veliki duhovni resurs kojega se može i treba još više iskoristiti u poslanju Crkve na ovim prostorima ali i na dobrobit cjelokupne društvene zajednice.

5 ožujak 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti