Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Crkva u Španjolskoj razmatra pravne korake protiv reklame za modnu marku s crkvenim simbolima

Crkva u Španjolskoj razmatra pravne korake protiv reklame za modnu marku s crkvenim simbolima

Biskupija Malaga u Španjolskoj razmatra pravne korake protiv širenja reklamnog spota modne marke u kojoj se koristi crkveno znakovlje i elementi Velikog tjedna.

Biskupija je tijekom vikenda objavila priopćenje u kojemu upozorava na “teško kršenje vjerskih osjećaja” u spotu modne marke Zara, prenosi u utorak 9. travnja KNA.

Video prikazuje nekolicinu lagano odjevenih ženskih i muških modela koji poziraju za tu modnu marku na više mjesta u pokrajini Malaga. Kao pozadina reklame poslužilo je više crkava, među ostalima i katedrala u Malagi. U jednoj sceni prikazana je žena u kratkoj bijeloj haljini kako poput modela hoda prema Gospinoj slici. U kasnijoj sceni naklanja se pred Gospom i ljubi joj ruku.

Biskupija Malaga tvrdi da su tvrtka Zara i producenti reklamnog spota instrumentalizirali sveta mjesta u čisto komercijalne svrhe. Osim toga, crkvene vlasti nisu dale dopuštenje za snimanje. Stoga biskupija razmatra “nužne pravne mjere”.

11 travanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti