Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Duhovna obnova za djevojke u Subotici

Duhovna obnova za djevojke u Subotici

U samostanu sv. Dominika sestara dominikanki u Subotici, od 15. do 17. rujna održana je duhovna obnova za djevojke između 16. i 28. godine života kao pomoć u njihovoj katoličkoj duhovnoj formaciji.

Tema duhovne obnove bila je ”Judita, mač Božji, Bog i ja”. Na duhovnoj obnovi sudjelovalo je 14 djevojaka iz Subotice i okolnih mjesta i gradova. Susret je započeo u petak 15. rujna zajedničkom večerom i zatim zazivom Duha Svetoga u samostanskoj kapelici. Subotu i nedjelju djevojke su provele u molitvi liturgije časova zajedno sa sestrama, slušajući predavanja o Juditi i misiji koju je Bog njoj povjerio, o njenim osobinama koje bi trebale krasiti svaku mladu ženu te o njenoj molitvi odnosno odnosu s Bogom.

Susret je bio ispunjen i molitvom krunice blažene Djevice Marije, molitvom sv. Dominiku. Djevojke su sa sestrama posjetile marijansko svetište na Bunariću, gdje su izmolile križni put te se prošetale i pomolile Gospi za osobne nakane. Sakramenti su neizostavni dio svake duhovne obnove, pa tako i ove. U subotu 16. rujna djevojke i sestre su sudjelovale na misi u samostanskoj kapelici a uslijedilo je i klanjanje pred Presvetim. U nedjelju 17. rujna sudjelovale su na misi u župnoj crkvi Sv. Jurja. Svete mise predslavio je župnik vikar u Župi sv. Jurja vlč. Tomislav Vojnić Mijatov.

18 rujan 2023

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti