Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Duhovne vježbe za svećenike Srijemske biskupije

Duhovne vježbe za svećenike Srijemske biskupije

Od 3. do 5. lipnja u samostanu sv. Jurja u Petrovaradinu održane su duhovne vježbe na kojima je sudjelovala većina klera Srijemske biskupije, zajedno sa dijecezanskim biskupom mons. Fabijanom Svalinom, prenose mrežne stranice Srijemske biskupije.

Voditelj duhovnih vježbi bio je vlč. dr. Stjepan Matezović, duhovnik u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu. U svojim razmatranjima, voditelj je stavio je naglaska na svećenički život i liturgiju u vremenu kroz godinu. U uvodnom razmatranju naglasio je kako je upravo vrijeme kroz godinu prilika da malo zastanemo i promislimo o svome pozivu i poslanju. Kroz druge dane produbljivao je teme poziva i poslanja koje su direktno vezane uz kreposti: velikodušnosti, vjernosti, pravednosti, te darivanja i žrtve. Pozvao je svećenike da te kreposti žive nasljedujući primjer sv. Josipa i Blažene Djevice Marije. Duhovne vježbe bile su prilika za zajedničku molitvu časoslova, krunice, te euharistijskoga klanjanja, kojim je završavao svaki dan duhovnih vježbi. Svakoga dana euharistijskim slavljem predsjedao je biskup mons. Svalina, a prigodnu homiliju izrekao je voditelje vlč. Matezović. Na koncu duhovnih vježbi biskup je zahvalio voditelju na odvojenom trudu i vremenu, te naglasio kao se i na ovaj način očitovala povezanost Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije. Poseban naglasak stavljen je i na molitvu za duhovna zvanja, budući da se Srijemska biskupija nalazi u godini duhovne obnove i molitva za duhovna zvanja. Duhovne vježbe organizirane su na poticaj povjerenika trajne formacije svećenika Srijemske biskupije, preč. Berislava Petrović, župnika u Novom Slankamenu.

10 lipanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti