Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Ekvadorski predsjednik u audijenciji kod Pape

Ekvadorski predsjednik u audijenciji kod Pape

Papa Franjo primio je u ponedjeljak 13. svibnja u Apostolskoj palači u Vatikanu u audijenciju ekvadorskog predsjednika Daniela Roy Gilchrista Noboa Azína, prenosi Vatican News.

Razgovor je trajao tridesetak minuta, a ekvadorski predsjednik došao je zajedno sa suprugom Angelom Laviniom Valbonesi Acosta te pratnjom u kojoj su bili predstavnici ekvadorskih institucija. U razgovora su se osvrnuli na društveno-gospodarsku situaciju u toj zemlji s posebnim osvrtom na zapošljavanje mladih, kao i na pitanje javne sigurnosti i migranata, stoji u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice. Predsjednik Noboa Azín posjetio je i dječju bolnicu Bambino Gesù.

Nakon razgovora s papom Franjom, predsjednik Noboa Azín susreo se u Državnom tajništvu s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom i tajnikom za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom. Tijekom razgovora izraženo je zadovoljstvo zbog dobrih odnosa između Ekvadora i Svete Stolice te je istaknuta pozitivna suradnja između Crkve i države, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice, a prenosi Vatican News.

15 svibanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti