Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Gost cijeloga svijeta

Gost cijeloga svijeta

Jučer su u franjevačku crkvu sv. Mihovila arkanđela u Subotici stigle moći – relikvije sv. Antuna, koji se u ovim krajevima izuzetno časti kao svetac, prenosi NIU Hrvatska Riječ.

Misno slavlje predvodio je biskup Subotičke biskupije Franjo Fazekas u zajedništvu s fra Milanom Krištom, gvardijanom fra Ivanom Miklenićem i svećenicima Subotičke biskupije.

Kako je u uvodnim riječima rekao fra Miklenić sv. Antun je u franjevačkom samostanu rijetko sam. Tu su uvijek vjernici koji dolaze kod njegovog kipa s molbama, molitvama, ali i zahvalama za darovanu milost.

Na molbu gvardijana, relikvijat, a u njemu i relikvije sv. Antuna stigle su iz Italije u Zagreb, te ih je fra Krišto donio u Suboticu. Veliki broj vjernika, i mladi u bunjevačkoj nošnji dočekali su ispred crkve zemne ostatke dragoga sveca, te mu na kraju svete mise poljupcem ili naklonom iskazali čast.

Sutra, utorak je posljednji dan velike devetnice u čast sv. Antunu, te su svete mise u 6, 9 i 18 sati. U srijedu, uoči blagdana, kada se obilježeva dan bolesnika i starijih osoba, sveta misa za njih bit će slavljena u 18 sati. Na sam blagdan sv. Antuna Padovanskog, 13. lipnja misna slavlja bit će u 7 i 9 sati na hrvatskom jeziku, u 10.30 na mađarskom, dok će u 18 sati biti dvojezična sveta misa s blagoslovom djece i ljiljana.

11 lipanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti