Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Kardinal Parolin u srpnju putuje u Ukrajinu

Kardinal Parolin u srpnju putuje u Ukrajinu

Kardinal Pietro Patolin, državni tajnik Svete Stolice, bit će delegat pape Franje na završetku hodočašća ukrajinskih katolika latinskog obreda u Ukrajini, izvještava Vatican News.

Papa Franjo imenovao je državnog tajnika Svete Stolice, kardinala Pietra Parolina, papinskim delegatom za slavlje koje se održava tijekom godišnjeg hodočašća ukrajinskih katolika latinskog obreda u nacionalno svetište Naše Gospe od Karmela u Berdychivu.

Prema priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice, kardinal Parolin predsjedat će završnim misnim slavljem na hodočašću, u nedjelju 21. srpnja 2024.

Svake godine oko 4000 hodočasnika putuje u svetište Berdychiv u Žitomirskoj regiji, najveće katoličko svetište latinskog obreda u Ukrajini, kako bi častili ikonu Majke Božje.

Za vođenje i održavanje svetišta i samostana brinu se oci karmelićani. Mnogo su radili na ovom povijesnom mjestu, utemeljenom u 17. stoljeću, kako bi popravili štetu koja je nastala u sovjetsko doba.

Donja crkva je dio kripte, a oci karmelićani je otvaraju kao sklonište od granatiranja za lokalno stanovništvo.

20 svibanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti