Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Kustos Svete zemlje: Uskrs, svjetlo i za najgora iskustva ljudi

Kustos Svete zemlje: Uskrs, svjetlo i za najgora iskustva ljudi

U uskrsnoj čestitci kustos Svete zemlje podsjeća vjernike da prazan Kristov grob "zrači nadom", piše Vatican News.

Uskrsnuće je prijelaz prema obliku života koji je toliko nov i pun da ga je nemoguće zamisliti, a na to kršćane podsjeća Isusov uskrs. Fra Francesco Patton, kustos Svete zemlje, u svojoj čestitci za Uskrs pod naslovom “Dalje od tame smrti”, vjernicima pokazuje put do pronalaženja odgovora na pitanja koji tište ljude kad se suoče sa smrću, osobito ako je riječ o smrti voljene osobe.

Ići dalje od smrti

Taj trenutak patnje, tame i malodušja koji obuzima svakoga od nas, to nepovratno skliznuće u otajstvo smrti – prema riječima oca Pattona – prati "nadilaženje". Kao što je bilo za Mariju Magdalenu i za učenike koji su bježali prema Emausu; "iznenađenje koje otkriva" jest susret s uskrslim Isusom, s Onim koji sada živi u Bogu, čija je ljudskost sada potpuno preobražena snagom Duha Svetoga i s kojom je iskustvo umiranja prijelaz preko i dalje od smrti.

Uskrsnuće osvjetljava ljudske tragedije

Prazan Kristov grob zrači nadom, u stanju je rasvijetliti i najgora iskustva života i smrti u kojima se danas možemo naći – napominje na kraju kustos Svete zemlje.

4 travanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti