Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Međunarodna zajednica u Beogradu donirala novac žrtvama zemljotresa koji je pogodio Siriju

Međunarodna zajednica u Beogradu donirala novac žrtvama zemljotresa koji je pogodio Siriju

U nedjelju, 21. svibnja, pod svečanim euharistijskim slavljem u crkvi Krista Kralja u Beogradu međunarodna zajednica koja se okuplja u već pomenutoj crkvi predala je beogradskom nadbiskupu i metropoliti mons. dr Ladislavu Nemetu svoj novčani doprinos za žrtve zemljotresa koji je pogodio Siriju.

Tom prilikom svečano misno slavlje predvodio je nadbiskup Nemet uz koncelebraciju vlč. Aleksandra Ninkovića, koji duhovno brine za međunarodnu zajednicu u ovoj župi i trajnog đakona Roberta Romana koji je sa svojom suprugom Arianom pokrenuo i potaknuo vjernike da sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji.

Novac koji je ovom prilikom uručen nadbiskupu, skupljen je na tomboli koju je 9. travnja, na sam Uskrs organizirala ova zajednica. Novac od prodaje tiketa za sudjelovanje u ovoj tomboli predstavljao je humanitarni doprinos. Nagrade na tomboli su takođe donirali vjernici, te su najsrećniji mogli osvojiti i vaučere za obroke u restoranima širom Beograda kao i pakete gurmanskih talijanskih proizvoda. Novac je uručen na kraju misnog slavlja, a sakupljeno je 94.500,00 dinara.

Ovo nije jedina akcija koju je međunarodna zajednica organizirala, oni su u vremenu korizme skupljali hranu i osnovne potrepštine za ljude kojima su one neophodne i to je predato Caritasu župa grada Beograda.

24 svibanj 2023

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti