Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Mitrovčanka osvojila nagradu za kratki film

Mitrovčanka osvojila nagradu za kratki film

Maturantica Srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ iz Srijemske Mitrovice Ana Saboci osvojila je pohvalnicu na natječaju ZKVH, prenose mrežne stranice Srijemske biskupije.

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata raspisao je natječaj Snimi kratki film mobitelom o nematerijalnoj kulturnoj baštini Hrvata u Srbiji i osvoji nagradu. Pravo sudjelovanja imali su učenici viših razreda osnovne škole te srednjoškolci. Zadatak je bio snimiti neki običaj, stari zanat, dječju igru ili pak video o glazbi, plesu i nošnji Hrvata iz Srbije s ciljem upoznavanja, očuvanja nematerijalne kulturne baštine Hrvata s ovih prostora, ali i poticanja i razvijanja kreativnosti učenika.

Maturantica Srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ iz Srijemske Mitrovice Ana Saboci na natječaj je poslala film o čuvarima Isusovog groba, starom običaju koji se njeguje u središtu Srijemske biskupije. Za njega je osvojila pohvalnicu.

Nagrade su dodijeljene u Subotici u četvrtak, 11. travnja, prilikom svečane akademije povodom obilježavanja petnaeste obljetnice djelovanja Zavoda. Nagrađeni film Ane Saboci možete pogledati na youtube kanalu Srijemske biskupije.

15 travanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti