Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Objavljena tema Svjetskog dana izbjeglica 2024.

Objavljena tema Svjetskog dana izbjeglica 2024.

Dikasterij za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja objavio je temu 110. Svjetskog dana migranata i izbjeglica koji će se obilježiti u nedjelju 29. rujna 2024. godine, a tema je „Bog hoda sa svojim narodom“, prenosi Vatican News.

Dikasterij je u priopćenju za javnost istaknuo da će se navedena poruka usredotočiti na putujuću dimenziju Crkve, s posebnim osvrtom na braću i sestre migrante, koji predstavljaju „suvremenu ikonu Crkve u pokretu“.

„To je put kojim treba ići na sinodalni način, nadilazeći sve prijetnje i prepreke, kako bismo zajedno došli do naše domovine“, piše u priopćenju. Tijekom putovanja, gdje god se ljudi nađu, bitno je prepoznati prisutnost Boga koji hoda sa svojim narodom, osiguravajući im vodstvo i zaštitu na svakom koraku. „Ipak, jednako je bitno prepoznati prisutnost Gospodina, u svakom migrantu koji kuca na vrata našeg srca i nudi priliku za susret“, navedeno je.

110. godina obilježavanja Svjetskog dana

Svjetski dan migranata i izbjeglica obilježava se svake godine posljednje nedjelje u mjesecu rujnu.

Prvi put je obilježen 1914. godine te predstavlja dan kada se katolici diljem svijeta potiču na sjećanje i molitvu za one koji su raseljeni zbog posljedica sukoba, progona i ekonomskih poteškoća.

Povodom tog događaja, Dikasterij za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja provest će komunikacijsku kampanju s ciljem promicanja dubljeg razumijevanja ovogodišnje teme putem videa, informativnih materijala i teoloških promišljanja, prenosi Vatican News.

23 veljača 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti