Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Održan križni put mladih Subotičke biskupije

Održan križni put mladih Subotičke biskupije

Križni put mladih Subotičke biskupije održan je u subotu 9. ožujka pod geslom „Križ je slava nad slavama“ u Subotici, izvijestila je Subotička biskupija.

Križni put okupio je više od 120 mladih koji su pješačili ukupno 23 kilometra. Započeo je okupljanjem i misom u crkvi Isusa radnika u Subotici. Zatim su hodočasnici nastavili put do crkve Marije, Kraljice svijeta na Paliću, gdje su imali kratku pauzu, a nakon toga su se uputili do Biskupijskog svetišta „Gospe od suza“ na Bunariću, gdje su imali zajednički ručak i kratki odmor.

Tijekom križnoga puta postaje su predvodili mladi, koji su se, kao i kod nošenja križa kod svake postaje smjenjivali. Posljednja postaja bila je u Župi sv. Roka u Subotici. Hodočasnički križni put mladih organizirao je Pastoral mladih Subotičke biskupije na čelu s povjerenikom vlč. Dušanom Balaževićem, a mladima su se pridružili i mladi iz Iloka i Valpova, kao i postulanti karmelskog samostana iz Sombora predvođeni o. Stjepanom Vidakom, izvijestila je Subotička biskupija.

11 ožujak 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti