Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Održano Prelo sićanja u Subotici 2024.

Održano Prelo sićanja u Subotici 2024.

Ljubitelji bunjevačke narodne nošnje, pjesme, igre i tradicije okupili se u nedjelju, 11. veljače, na još jedno Prelo sićanja, prenosi NIU "Hrvatska riječ".

Okupljanje sudionika ove pokladne manifestacije je započelo u središtu Subotice kod Presvetog Trojstva, a potom su se svi uputili na svetu misu u franjevačku crkvu sv. Mihovila arkanđela. Misno slavlje predvodio je gvardijan franjevačkog samostana fra Ivan Miklenić u zajedništvu s predsjednikom KD-a ,,Ivan Antunović" i somborskim župnikom vlč. Josipom Štefkovićem te vlč. Mihaelom Sokolom iz Beograda.

Prelo je nastavljeno u dvorani HKC-a ,,Bunjevačko kolo", gdje je druženje nastavljeno uz tamburaše, ples, razgovor, kartanje i neizostavne fanke.

Goste su pozdravili domaćini, predsjednik ,,Kola" Lazar Cvijin i Katoličkog društva vlč. Štefković.

»Ovo je najljepše prelo, ne samo među nama Hrvatima nego i šire. Mislim da ovako nečemu nema ravnoga«, poručio je vlč. Štefković i dodao kako je važno čuvati običaje.

Prelo sićanja okupilo je 80-tak mladih i starih obučenih u nošnje, što je i uvjet kako bi se sudjelovalo na ovoj pokladnoj manifestaciji koja je održana do sada 14 puta.

12 veljača 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti