Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Otvorena izložba »Snagom svetog Josipa«

Otvorena izložba »Snagom svetog Josipa«

Zajednička izložba tri subotičke umjetnice Jozefine Skenderović, Josipe Križanović i Josipe Dević, pod nazivom »Snagom svetog Josipa«, otvorena je u petak 08. ožujka 2024. godine u predvorju Gradske kuće u Subotici, izvjestila je NIU "Hrvatska riječ".

Idući u susret blagdanu veoma štovanog i posebno dragog »sveca nad svecima«, tri nositeljice njegova imena poželjele su svojim umjetničkim djelima iskazati čast sv. Josipu, njegovoj posebnosti, poniznosti i samozatajnosti.

Slamarka Jozefina Skenderović na ovoj izložbi, osim svojih slika i ukrasa od slame, predstavlja četiri krune od kojih je jednu napravila za subotičku Dužijancu 2021., a posvećena je Godini sv. Josipa.

Slike Josipe Križanović postavljene na izložbi retrospektiva su 22 godine njezina rada, a sastoje se od sedam ciklusa sa po tri slike i jednom slikom specijalno naslikanom za ovu prigodu.

Josipa Dević, pjesnikinja, publicistica i kiparica sudjelovanjem na izložbi »Snagom svetog Josipa« po prvi puta predstavlja djela iz opusa »Bog i čovjek« koja svojom jednostavnošću u zaustavljenim trenucima svakodnevna života kroz lik sv. Josipa daju prikaz neraskidive veze Tvorca i čovjeka.

Izložbu je otvorio vlč. Dragan Muharem, a ovom su prigodom nastupili članovi Katedralnog zbora »Albe Vidaković« pod ravnanjem m. o. Miroslava Stantića.

Izložba se može pogledati do 16. ožujka.

11 ožujak 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti