Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Papa Franjo: Zdravlje treba njegovati

Papa Franjo: Zdravlje treba njegovati

U četvrtak, 30. studenog 2023. Sveti Otac je primio u audijenciju sudionike seminara “Etika u zdravstvenom menadžmentu”. Zdravlje je istovremeno i snažno i krhko, rekao je Papa te dodao da zanemarivanjem zdravlja podliježemo krhkosti, prenosi KTA.

Istaknuo je vrijednost preventivne medicine, jer ona sprječava događaje prije nego što se dogode.

Izrazio je zahvalnost sudionicima seminara za ono što čine te istaknuo da ne treba samo tražiti medicinska i farmakološka rješenja, već njegovati zdravlje, razmišljati o dobrobiti zdravlja i kako ga sačuvati.

Ne samo liječenje nego i očuvanje, naglasio je Papa i pozvao na traženje medicinskih rješenja u bolesti, ali i čuvanje zdravlje kada je dobro.

Akutni bronhitis

Papa se osvrnuo i na vlastito zdravstveno stanje zbog kojeg je otkazano apostolsko putovanje u Dubai.

Kako možete vidjeti još sam živ, našalio se Papa. Liječnik mi nije dopustio da odem u Dubai. Zato što je ondje jako vruće i prelazi se s vrućeg zraka u klimatizirane prostore, a u ovakvoj situaciji s bronhima to nije prikladno, objasnio je papa Franjo.

Također, zahvalio je Bogu što nije riječ o upali pluća već o akutnom bronhitisu te kazao da više nema temperaturu, ali još uvijek prima antibiotike.

Zbog pojave simptoma nalik gripi, Papi je u subotu 25. studenog učinjen CT pregled, kako bi se ispravno procijenilo njegovo zdravstveno stanje te se od tada oporavlja.

Sveti Otac je na savjet liječnika, u utorak 28. studenog otkazao putovanje u Dubai gdje je od 1. do 3. prosinca trebao prisustvovati summitu COP28 o klimi.

1 prosinac 2023

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti