Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Papa: Mudrost srca za ponovno otkrivanje ljudske komunikacije

Papa: Mudrost srca za ponovno otkrivanje ljudske komunikacije

Pozdravljajući vjernike nakon molitve Kraljice neba Papa je spomenuo današnji Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija koji je posvećen umjetnoj inteligenciji. Potom je majkama uputio najljepše želje povodom proslave Majčinoga dana, spominjući se sa zahvalnošću i onih koje su otišle u nebo, piše Vatican News.

U današnje je vrijeme važno ostvariti "potpuno ljudsku komunikaciju". Potaknuo je papa Franjo pozdravljajući, nakon molitve Kraljice neba, okupljene na Trgu svetoga Petra, podsjećajući da se danas obilježava Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija o temi 'Umjetna inteligencija i mudrost srca'.

Samo vraćanjem mudrosti srca možemo tumačiti probleme našeg vremena i ponovno otkriti put do potpuno ljudske komunikacije. Zahvaljujemo svim djelatnicima u komunikacijama na njihovom radu!

Majčin dan

Papa je potom uputio najbolje želje majkama u brojnim zemljama u kojima se danas slavi Majčin dan, misleći na njih sa zahvalnošću, te potičući na molitvu za majke koje su otišle u nebo. Pritom je vjernike okupljene na Trgu svetoga Petra potaknuo na pljesak za sve njih.

Izložba 'Changes'

Na kraju, rimski je biskup zahvalio organizatorima izložbe fotografija pod naslovom "Promjene" ('Changes'), postavljene ispod kolonade na Trgu svetoga Petra. Riječ je o izložbi u kojoj fotografi iz cijelog svijeta prikazuju ljepotu našega zajedničkog doma, dara Stvoritelja, koji smo pozvani čuvati – objasnio je Papa pozivajući sve da posjete izložbu.

13 svibanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti