Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Papa: S Isusom svaki 'danas' može se nadati jednom 'sutra'

Papa: S Isusom svaki 'danas' može se nadati jednom 'sutra'

Papa Franjo predvodio je molitvu Kraljice neba na Trgu sv. Petra na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja, prenosi Vatican News.

Vjernicima je u kratkom razmatranju istaknuo radost žena zbog Isusova uskrsnuća koje čitamo u današnjem evanđelju. Dijeljenje radosti predivno je iskustvo koje učimo od malih nogu, istaknuo je. Žene na uskrsno jutro doživljavaju to iskustvo, ali na mnogo veći način, jer Isusovo uskrsnuće nije samo predivna vijest ili sretan završetak jedne priče, već nešto što potpuno i zauvijek mijenja naše živote.

„To je pobjeda života nad smrću, nade nad očajem. Isus je razbio tamu groba i živi zauvijek: njegova prisutnost može sve ispuniti svjetlom. S njim svaki dan postaje etapa jednog vječnog putovanja, svaki ‘danas’ može se nadati jednom ‘sutra’, svaki kraj novom početku, svaki trenutak se proteže onkraj granica vremena, prema vječnosti”.

Uskrsna radost, nastavio je Papa, nije nešto daleko. To je naša radost, jer nam je darovana na dan krštenja. „Od tada se i mi, poput žena, možemo susresti s Uskrslim i On nam, kao i njima, poručuje: 'Ne bojte se!'“ Kako je istaknuo: „ako nam Isus, pobjednik nad grijehom, strahom i smrću, kaže da se ne bojimo, ne bojmo se, ne tonimo u život bez nade, ne odričimo se radosti Uskrsa!“.

Odgovarajući na pitanje kako održati živom Isusovu radost, Papa je naglasio primjer žena – treba susresti Uskrsloga, jer je On izvor nepresušne radosti. „Pohitimo ga, dakle, tražiti u Euharistiji, u njegovu oproštenju, u molitvi i u življenoj ljubavi! I ne zaboravimo da Isusova radost raste i na drugi način, kao što pokazuju iste te žene: navješćujući je, svjedočeći je. Jer se radost, kad se dijeli, povećava“, potaknuo je na kraju Sveti Otac.

Nakon molitve, Papa je zaželio dar mira Krista Uskrsloga svim osobama koje su mu poslale poruke blizine i molitve, sa željom da taj mir dođe i do mjesta gdje je najviše potrebno – među narodima koji su pogođeni ratom, glađu i svakim oblikom ugnjetavanja.

3 travanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti