Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Poptisan ugovor o suradnji HNV-a i „Šokadije“

Poptisan ugovor o suradnji HNV-a i „Šokadije“

Predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić i predsjednik Kulturno-prosvjetne zajednice „Šokadija“ Mato Zec, 8. travnja su u Sonti, u „Šokačkoj kući“, potpisali ugovor o suradnji prigodom izgradnje „male matice“, odnosno adaptacija i dogradnji u „Šokačkoj kući“. Ovaj projekt dio je kapitalnog projekta koji financira Vlada Republike Hrvatske „Sagradi mlin gdje je voda“. piše HIU "Hrvatska riječ", a prenosi portal HNV-a.

Jasna Vojnić rekla je kako je Sonta izabrana kao jedno od mjesta u kojima će biti izgrađena jedna od sedam matica jer u njoj „ima vode, ima kvasca, ima svita, ima potencijala“. 

„U ovom momentu ne mogu reći koliko ste ograničeni ali nastojati ćemo da zajednički napravimo projektni zadatak i da vidimo koliko će to biti. Za početak smo od Vlade Republike Hrvatske dobili 1,2 milijuna eura za prvu godinu u kojoj trebamo izraditi proketno-tehničku dokumentaciju i idejna rješenja od čega ćemo i početi, a i od vas će ovisiti koliko brzim tempom ćemo napredovati. Čestitam vam što  kod vas ima vode i hvala vam što ste prihvatili da sagradimo mlin ovdje“, rekla je Vojnić.

Predsjednik udruge KPZH  „Šokadija“ Mata Zec rekao je kako zadnjih četiri pet godina „Šokadija“  dobro surađuje s HNV-om i sve što je dogovoreno je i ispoštovano te se zahvalio na povjerenju da „mala matica“ bude izgrađena i u Sonti.

„Ovo nije mali projekt a hoće li „mala matica“  živjeti ovisi od nas. Koliko mi budemo angažirani u tome, koliko je budemo održavali, prezentirali toliko će ona  i postojati“, rekao je Zec.

12 travanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti