Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Prijatelji Nade u posjetu Zagrebu

Prijatelji Nade u posjetu Zagrebu

Članovi udruženja mladih „Prijatelji nade“ u četvrtak, 22. veljače, posjetili su glavni grad Republike Hrvatske, prenosi tiskovni ured Srijemske biskupije.

Članovi udruženja su se u jutarnjim satima sastali s biskupom srijemskim mons. Fabijanom Svalinom u Srijemskoj Mitrovici, te mu čestitali na njegovom nedavnom imenovanju za dijecezanskog biskupa Srijemske biskupije. Mladi su tom prigodom iznijeli neke od svojih planova te biskupa izvijestili o zakazanim budućim susretima. Nakon toga su, uz biskupov blagoslov, krenuli put Zagreba.

Popodnevno vrijeme „Prijatelji nade“ iskoristili su za obilazak zagrebačke katedrale i spomenika banu Josipu Jelačiću, rođenom u Srijemu.

Nakon razgledanja garda sastali su se sa Stjepanom Brčinom, franjevcem konventualcem, koji službuje u crkvi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu, jednom od popularnijih svećenika na društvenim mrežama. Tom prigodom predstavili program susreta mladih Srijemske biskupije, koji se održava 11. svibnja u župi sv. Ane u Maradiku, te su fra Brčinu pozvali da sudjeluje na susretu. On je spremno prihvatio poziv i izrazio svoju radost što će po prvi puta održati neki duhovni susret u Srijemskoj biskupiji.

Mladi iz Srijema su zajedno sa mladima iz Zagreba, Slavonskog Broda, Đakova, Cresa i ostalih hrvatskih gradova prisustvovali svetoj misi i euharistijskom klanjanju te uz svoje lične nakane uključili i molitve za nova duhovna zvanja u Srijemskoj biskupiji.

Ispunjeni i radosna srca „Prijatelji nade“ krenuli natrag u Srijem, kako bi s nekim novim planovima i dalje djelovali u svome kraju.

23 veljača 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti