Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Svjetski dan bolesnika: Papa se molio za Mjanmar, Palestinu i Izrael

Svjetski dan bolesnika: Papa se molio za Mjanmar, Palestinu i Izrael

Papa Franjo molio se, 11. veljače za sve one koji se ne mogu liječiti u svijetu, bilo zbog krajnjeg siromaštva ili zbog toga što se nalaze u ratnim područjima, prenosi KTA.

Na spomen Blažene Djevice Marije Lurdske slavi se Svjetski dan bolesnika koji ove godine skreće pozornost na važnost odnosâ u bolesti. Prvo što nam treba kad smo bolesni jest blizina najbližih, zdravstvenih djelatnika, a u srcu i blizina Boga. Svi smo pozvani biti blizu onih koji pate, posjećivati bolesne, kako nas Isus uči u Evanđelju. Zato danas želim izraziti svoju i blizinu cijele Crkve svim bolesnima i slabima. Ne zaboravimo stil Boga: blizina, suosjećanje i nježnost, rekao je papa Franjo, 11. veljače 2024. u molitvi Anđeoskoga pozdravljenja u Vatikanu.

Ali na ovaj Dan, braćo i sestre, ne možemo prijeći šutke preko činjenice da je danas mnogo onih kojima je uskraćeno pravo na lijekove te, dakle, pravo na život! Mislim na one koji žive u krajnjem siromaštvu; ali mislim i na ratna područja: tamo se svakodnevno krše temeljna ljudska prava! To je nedopustivo. Molimo za napaćenu Ukrajinu, za Palestinu i Izrael, molimo za Mjanmar i za sve narode koji pate zbog rata, apelirao je Sveti Otac obraćajući se okupljenim vjernicima na Trgu sv. Petra.

12 veljača 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti