Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

U Beočinu proslavljena prva pričest

U Beočinu proslavljena prva pričest

U nedjelju, 21. svibnja 2023. godine, na Sedmu vazmenu nedjelju proslavljena je Prva pričest u župi sv. Barbare, djevice i mučenice u Beočinu. Slavlje Prve pričesti vodio je župnik vlč Luka Ivković, a Prvu pričest primili su troje prvopričesnika: Ivan Tomičić, David Mikec i Srđan Maroš. Na početku Misnog slavlja bile su recitacije Ivana i Davida, dok je Srđan čitao Molitvu vjernika.

U prigodnoj homiliji župnik je naglasio da je Pričest važna sastavnica vjerničkog života u rastu u vjeri. „Čuli smo evanđeoski odlomak, odlomak koji nas poziva da svoje kršenje ostvarujemo i živimo, krštenje koje nas poziva da se sjedinimo s Isusom. A to ćete vi danas po prvi puta učiniti. Primiti živoga Boga u svoje srce i u svoj život. Isus koji ima slavu i moć, poziva nas, da i mi svoje živote gradimo na njegovoj slavi i moći. Nije to slava današnjeg društva, slava celebritya, da budemo poznati i slavni i da nas drugi obožavaju. To je slava koja je utemeljena na proslavljanju Očeve volje u našim životima. Prva pričest jedan je koraka gdje vi, a i mi skupa s vama želimo biti slavni s Isusom, slavni s našim Spasiteljem. A naša moć nije moć da upravljamo, vladamo, posjedujemo zemaljske stvarnosti i položaje, već je naša moć da darujemo svoje živote Isusu, da poput njega darujemo ljubav, ljubav koja proizlazi iz odnosa Oca i Sina." - istaknuo je župnik.

Na kraju misnog slavlja uslijedila je zajednička recitacija „Mi smo prvopričesnici“ i podjela prigodnih darova prvopričesnicima. Nakon zajedničkog fotografiranja uslijedilo je druženje u prostorima župe koje su pripremili roditelji prvopričesnika. Misno slavlje svojim pjevanjem uzveličao je domaći zbor uz orguljašku pratnju stolara orguljaša Ivana Bera.

24 svibanj 2023

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti