Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Uskrsna predstava u Sotu

Uskrsna predstava u Sotu

Djeca osnovnoškolskog uzrasta, koja u školi pohađaju katolički vjeronauk, pripremila su sa svojom vjeroučiteljicom Anom Hodak predstavu o Isusovom uskrsnuću, prenose mrežne stranice Srijemske biskupije.

Izveli su je na uskrsni ponedjeljak u crkvenoj dvorani „Kata“ u Sotu. Učenici viših razreda su u prvom činu predstave prikazala događaje Velikog petka, a u drugom činu radost uskrsnog jutra kroz svjedočanstva onih kojima se Isus ukazao. Učenici nižih razreda su u posljednjem, trećem činu predstave, prenijeli uskrsnu poruku okupljenima pretočenu u stihove za djecu.

Djeca su do sada s vjeroučiteljicom pripremala uglavnom božićne predstave, a ovo je prvi put da su se okušali u prenošenju uskrsne poruke. Sudeći prema aplauzu publike, uspjeli su u svome naumu, trud koji su uložili u proteklih mjesec dana se isplatio.

Na kraju programa okupljene je pozdravio pastoralni suradnik u Šidu i Sotu vlč. Ivica Čatić. Zahvalio se djeci i njihovoj nastavnici za prikazano, pohvalio je njihov trud i zaželio da ovakve priredbe postanu praksa u Sotu.

3 travanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti