Subotica 90.7 MHz       Sombor 95.7 MHz       Novi Sad 90.0 MHz       Niš 102,7 MHz

Vjernici iz Indije proslavili Uskrs u zagrebačkoj crkvi

Vjernici iz Indije proslavili Uskrs u zagrebačkoj crkvi

Vjernici iz Indije proslavili su svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjeg 31. ožujka misom na malajalamskom jeziku u crkvi svetoga Blaža u Zagrebu, prenosi Bitno.

Euharistijsko slavlje predvodio je karmelićanin o. Jaison Kaimathuruthil, a okupilo se više od stotinu vjernika kako bi proslavili Uskrs na svojem materinjem jeziku. Mnogi su obukli i narodne nošnje, a svečano su prinosili na oltar darove koje su nakon mise podijelili u prigodnom druženju u prostorima župe. To je bio dio Indijaca katolika koji se služe malajalamskim jezikom, a redovito su uključeni u veću zajednicu koja u istoj župi slavi misu na engleskom jeziku.

Otac Jaison predvodio je također misno slavlje svetkovine Uskrsa na engleskom jeziku na kojemu se okupilo gotovo 500 ljudi, što svjedoči da se preko pastorala za strance ljudi različitih kultura i jezika mogu povezati u bratskom zajedništvu i ispovijedanju vjere u uskrsloga Krista.

Za nedjelju Božjega milosrđa bit će slavljena i misa na španjolskom jeziku koju će predvoditi prvi tajnik Apostolske nuncijature u Hrvatskoj mons. Alvaro Ernesto Izurieta Y Sea.

3 travanj 2024

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Politika privatnosti